Luft luft varmepumpe installation

Varmepumper

En energieffektiv og grøn totalløsning

Med en luft til vand varmepumpe får du en energieffektiv og grøn totalløsning, som opvarmer både boligen og det varme vand. Denne varmepumpe henter den indirekte solvarme i ude luften, som bruges til at opvarme boligen og brugsvandet. Augustin Smede & VVS monterer Vølund varmepumper. Med Danmarks længste erfaring indenfor varmepumper er Vølund garant for en driftssikker varmepumpe af højeste kvalitet.

Med en varmepumpe har du udsigt til en lavere varmeregning, da du sparer op til 50% på varmeregningen i forhold til oliefyr og naturgas.

Samtidig gør du med en varmepumpe også en positiv forskel for klimaet. En varmepumpe er et grønt energianlæg, som sparer på energien og dermed udleder mindre CO2, i forhold til for eksempel et oliefyr og naturgas. Dermed er varmepumpen også en af de mest miljøvenlige varmeløsninger, du kan vælge.

Vi hjælper med stor besparelser på varmeregningen med en luft til vand varmepumpe

På Sandersvig Camping har Augustin Smede og VVS udskiftet oliefyret med fem store varmepumper, der skærer 130.000 kr. af varmeregningen.

I det 800 kvm. store tropebadeland på Sandersvig Camping nord for Haderslev, er lufttemperaturen altid 31 grader, mens vandet er behagelige 28 grader varmt, og det hele varmes op af … luft. Det sker ved hjælp af fem store luft/vand varmepumper, der omdanner den energi, som er i luften omkring os, til varmt vand i radiatorer og vandhaner på hele campingpladsen.

Enorme besparelser

De fem varmepumper er fra Vølund Varmeteknik og installeret af Augustin Smede og VVS i Hovborg nær Vejen, som siden 1998 har forhandlet Vølund-varmepumper. Firmaets medarbejdere er uddannede energihåndværkere med speciale i CO2-nedsættelser og kontante besparelser for kunderne.

– Nu har anlægget kørt et års tid, og vi kan se, at vi sparer omkring 130.000 kr. om året i forhold til tiden med oliefyr. Det er cirka halv pris, fortæller Johannes Holst, ejer af Sandersvig Camping.

Investeringen i de fem varmepumper og en 3.000 l buffertank til at akkumulere det varme vand i har kostet i omegnen af 500.000 kr. De penge er tjent hjem i løbet af fire-fem år, og med en forventet levetid på anlægget på mindst tyve år er det en ganske fornuftig investering, mener campingpladsejeren.

Løber aldrig tør

Varmepumperne står diskret gemt af vejen på taget af campingpladsens administrationsbygning. Her suger de luft ind og omdanner luftens kalorier til varmt vand. Princippet er det samme som i et køleskab – blot omvendt. Ud over at varmepumperne aldrig risikerer at løbe tør – i modsætning til en olietank – har de yderligere den fordel, at de ikke udleder CO2.

– Det passer sig selv. Alt er automatisk, og varmepumperne sørger selv for at producere den energi, der er brug for, både til tropebadelandet og pladsens fire servicebygninger med familierum, køkkener, toiletter og badefaciliteter, forklarer Rune Augustin fra Augustin Smede og VVS. Han suppleres af campingpladsejeren:

– God service og faciliteter af høj standard til en fornuftig pris er altafgørende for at drive en plads med tilfredse gæster. Og vi kan jo se, at smilene er store her, slutter Johannes Holst – ligeledes med et lille smil om læberne.

Fem 20 kW luft-til-vand Vølund varmepumper har halveret varmeregningen hos Sandersvig Camping.

Udnyt naturens ressourcer på en naturlig måde med en luft til vand varmepumpe

Vi har stor erfaring med luft til vand varmepumper og vi har opsat varmepumper i bl.a. Kolding, Esbjerg, Vejle, Vejen, Varde, Billund og Grindsted. Ring og hør nærmere om varmepumper fra Augustin Smede og VVS.

Alt du skal vide om varmepumper

En varmepumpe flytter varmeenergi fra et sted til et andet ved hjælp af et kølemiddel. En varmepumpe absorberer varme fra en kilde, såsom luft, vand eller jord, og frigiver varmen til det sted, der skal opvarmes.

Der er forskellige typer varmepumper, herunder luft til luft, luft til vand og jordvarmepumper.

Prisen på montering af en varmepumpe kan variere afhængigt af typen og størrelsen af varmepumpen og kompleksiteten af installationen og eventuelle ekstra materialer eller arbejde, der kræves. Vi stræber altid efter at levere konkurrencedygtige priser og god service til vores kunder. Kontakt os i dag for at få et tilbud til installation af din varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe fungerer ved at udnytte energien fra den omgivende luft til at opvarme et rum. En luft til luft varmepumpe opsamler varmeenergien fra luften ved hjælp af en ventilator og en kompressor. Varmeenergi overføres til en indendørs enhed der fordeler den opvarmede luft i rummet ved hjælp af en blæser, hvilket skaber en behagelig temperatur og reducerer energiforbruget.

En luft til vand varmepumpe er en energieffektiv opvarmningsenhed, der udnytter den naturlige varmeenergi i luften til at cirkulere gennem radiatorer, gulvvarme eller en varmtvandsbeholder. En luft til vand varmepumpe bidrager til at reducere energiomkostningerne og CO2-udledningen i forhold til mere traditionelle opvarmningsmetoder.

Når det kommer til at vælge den rette varmepumpe til dit hjem eller din virksomhed, er der flere faktorer, du bør overveje. Hos Augustin Smede og VVS hjælper vi dig gerne med at træffe den bedste beslutning så du får en den rigtige type varmekilde til dit opvarmningsbehov og til dit budget.

Levetiden på en varmepumpe kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder kvaliteten af selve varmepumpen og hyppigheden af vedligeholdelse. Typisk vil en varmepumpe holde i ca. 15-20 år.